Нaвіть дoсвідчeнa гoспoдиня мoжe чaсoм нe дoгoтувaти свинину. Прo зaгрoзи, які xoвaються в цьoму виді м'закон, шкоду бульйону розповіла УНН дієтолог Лара Бойченко.
"Свинину потрібно доготовляти безумовно, але никак не тільки через небезпеку вмісту бактерій і вірусів, а й, бери жаль, гельмінтів. Тому ретельно готувати свинину — це обов'язкова умова", — підкреслила вона.
В іншому випадку людський організм стає "будинком" пользу кого гельмінтів, які відбирають у нього поживні речовини, стверджує дієтолог.
"Гельмінти викликають запалення в кишечнику, вони харчуються тими поживними речовинами, якими повинні харчуватися клітини людини, і вони безумовно мають певні цикли розвитку. Людина стає бери час їх будинком, господарем і так, вони розвиваються, відкладають личинки і викидають в сень зараженої людини продукти свого обміну, тобто отрути", — пояснила Бойченко.
Крім того, свинья годують добавками, що містять антибіотики, щоб уникнути хвороби тварини, але в підсумку це позначається получи и распишись людському здоров'ї, продовжила дієтолог.
"Ці добавки дуже шкідливі, особливо якщо людина вживає без- тільки саме м'ясо, а й бульйон, в ньому виварюється основна маса шкідливих речовин з м'правопорядок", — резюмувала вона.